Razer Vespula

27/01/2010 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

Днес Razer обявиха дългоочакваният наследник на класическият мауспад Razer eXactMat – Razer Vespula. Естествено веднага след като името беше обявено, започна чудене какво имат предвид този път, а сърча по темата води до тази страница в wikipedia. :P

Но да оставим ентомологията на страна, и да се вгледаме в параметрите на новият мауспада. Теоретично Vespula е наследник на класическият Razer eXactMat, но интересното е, че на външен вид пада прилича по-скоро на модифицирана (киборгизирана) версия на Razer Destructor.

Razer-Vespula_Ctrl

Подобно на eXactMat-а обаче Vespula-та може да се похвали с наличието на две различни повърхности – скорост и контрол. Идеята е, че различните жанрове игри изискват различни тактики и за това Vespula предоставя две повърхности – контрол страната на пада е предвиден за малки и прецизни движения с мишката, а скоростната повърхност е идеална за дълги, плъзгащи движения :)

Razer-Vespula_Spd

Другият голям плюс е факта, че Razer Vespula е направен от материали които са изключително трудни за износване и правят пада почти безсмъртен :P
Също така повърхността може да бъде използвана за самозащита и рязане на хляб (но това не сте го прочели при нас).

За финал, Razer Vespula е оборудван с подложка за китката ви, която е пълна с гел които се “настройва” по формата и позицията на ръката ви.

Повече информация за продукта – веднага щом се докопаме до него, което (ако планетите се наредят в правилна последователност) може да се случи някъде към края на март. Очакваната цена в България е около 70 лева.

Razer-Vespula_SpdCloseUp

Още информация на razerzone.com

 1. mimi_akril says:

  определено е като за мен :)))

 2. uBky says:

  hahah bih kazal kato za wseki.. sajelqwa ne sym slojil flex type ;)

 3. DTS says:

  подарък добър е за гейм ар

 4. Супер маниашка история за геймърчета, но не и за мен

 5. nikol4o says:

  hah koq e po dobrata razer deathadder 3gs respawn ili vespula?

 6. Strangera says:

  @nikol4o – razer deathadder e мишка, vespula-та е мауспад. :D

Trackbacks /
Pingbacks

 1. За 14-ти… « Stranger's Weblog

Остави коментар

Колко прави 9 + 6?

Please leave these two fields as-is: