Razer и Sixense подготвят motion sensing технология за PC!

08/01/2010 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

След като вчера Razer представиха периферия за Xbox 360, днес по време на CES 2010 “остриетата” обявиха, че заедно с Sixense Entertainment работят по специален моушън сенсинг контролер (нямам никаква идея как да му викам на БГ)… но за PC. По всичко личи, че става въпрос именно за доста интересният контролер, които Sixense показаха на NVISION 08.

В общи линии, тогава отзвуците бяха повече от позитивни и очевидците се кълняха, че въпросният контролер е нещо като комбинация от Wii Remote и PS3 sixaxis… на стероиди!

Razer-sixense

И понеже едно е да ти преразказват, а друго е да гледаш ето акцентите от презентацията на въпросната джаджа на NVISION 08:

И преди някой да е скочил да обяснява, че това е имитация на Wii, е особено важно да се отчете факта, че за разлика от другите контролери, Sixense използва магнитни сензори (!) които позволява точно определяне на позицията до милиметри, без значение в коя посока сте насочили нещото. Всеки които е разцъквал на Wii знае, колко неприятен е факта, че въпреки “пълната свобода” винаги трябва да сте насочили контролера към телевизора… бариера която Razer Sixense трябва да прескочи с лекота.

Друго интересно нещо е, че Razer и Sixense твърдят, че този дивайс е изключително подходящ за FPS-и. Преди виковете “анатема” да са заглушили цъкането на клавиатурата ми, ето още едно видео, което демонстрира игра на Left 4 Dead:

А тук можете да видите различните методи за управление, които контролера позволява:

Още по интересният момент обаче, идва от факта, че в партньорство с Razer и Sixense работят и… Valve, а на CES контролера е демонстриран именно с Left 4 Dead 2!

За капак, прес релийза твърди, че SDK на платформата вече е наличен в Steam! За феновете като мен, много обнадеждаващо е и изказването на легендарният Джон Кармак направени по време на миналогодишният Quakecon 2009…


Този човек е толкова ентусиазиран само когато говори за нови игри или поредната построена от компанията му ракета! А това определено е добър знак. :)

За съжаление обаче, информация за продукта се изчерпва горе долу до тук. Все пак, докато чакаме някое от големите издания, да се докопа до Razer Sixense на CES 2010 и да ни заснеме обстойно видео, :) ви съветвам да хвърлите едно око на сайта sixense.com

Очаква се контролера да се появи на пазара по късно тази година, а цената и точната дата остават мистерия…

Остави коментар

Колко прави 10 + 14?

Please leave these two fields as-is: