Razer: The Next Chapter

06/01/2010 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

След като през изминалата година Razer окупираха всички аспекти от живота на PC геймърите, много хора биха си помислили, че през 2010 г. ни очаква известно затишие… Противно на тези очаквания, Razer решиха да започнат годината силно и обявиха два от новите продукти, по които работят!

Това което е изненадващо обаче, е че този път продуктите не са насочени към PC геймърите, а… към конзолните им събратя! Дами и господа – The Next Chapter!

razer-the-next-chapter

Днес Razer обявиха официално, че са получили разрешение от Microsoft за разработката на Razer Onza™ – професионален гейм контролер за Xbox 360® и чакат одобрение на лиценза за Razer Chimaera™.

“Точно, както направихме за PC геймърите, наистина очакваме да революционизираме света на конзолните играчи, създавайки джойстик и геймърски слушалки, които ще предоставят на играчите същото ниво на качество, прецизност и точност, което може да се очаква от PC продуктите ни” каза Робърт “Razerguy” Краков, президент на Razer.

Razer Onzaспоред уикипедия, Onza е някакво легендарно животно от семейство котки, близко като вид до Ягуара (ама много по-легендарно). :)
В действителност обаче, Razer Onza е про гейм контролер за Xbox 360, който изглежда повече от прилично.

RZR_XboxControllerView5_WhtBrg

Първият доста ключова елемент в контролера е наличието на по още един бутон между бъмпера и спусъка. Това е стандартният Xbox контролер, а това Razer Onza:

RZR_XboxControllerView6_WhtBrg

Въпросният бутон е наречен multi-function button (MFB) и може да бъде програмиран да изпълнява ролята на някой от екшън бутоните, посоките на аналоговия стик или бутон за автоматична стрелба (auto-fire баце). Програмирането става посредством слайдер, намираш се в долната страна на контролера.

Конзолните геймъри бързо ще забележат и факта, че “start” и “back” бутона са с променена позиция.

Един от големите плюсове е факта, че копчетата на пада са оборудвани с Razer Hyperesponse™ технологията, което намалява до минимум шанс пръста ви да се плъзне по бутона, който искате да натиснете.

В инфото се споменава и факта, че Razer Onza ще ни предостави възможността да променяме това колко стегнати са стиковете и по този да определяме силата, с която въпросните ще трябва да бъдат накланяни. Опция, която ще добави сериозен елемент на персонализация в света на конзолните геймъри :)

Контролера ще има само вариант с кабел като това се прави, за да може играчите да са сигурни, че Razer Onza ще предостави нулев лаг. Нещо, на което Razer винаги са държали при мишките си.

Въпреки, че формата е почти стандартна за Xbox 360 контролер (в което всъщност няма нищо лошо, понеже въпросният е доста удобен), Razer Onza може да се похвали с доста приятен дизайн, а най-култовото попадение (освен логото) е факта, че зеленият кант отстрани на контролера свети в тъмното (подсветка FTW)!

RZR_XboxControllerView8_WhtBrg

Очакваната цена в България е от порядъка на 90 лева, като единственото неясно е датата…

Razer Onza за Xbox 360:
• Razer Hyperesponse™;
• Настройка на стиковете;
• Програмируем мултифункционален бутон;
• Кабел и нулев лаг.

Ако имате Xbox 360 и горната новина не ви е развълнувала, то вторият продукт със сигурност ще успее да го направи. Razer Chimaera продължава традицията в имената на моделите, и отново носи името на риба… И митично древногръцко създание (прословутата Химера) :)

Rzr_Xbox-Headset_02_WhtBrg

Razer Chimaera e професионален геймърски хедсет за Xbox 360, който забележете е оборудван с виртуална 5.1 аудио съраунд система! Въпреки, че голяма част от игрите за Xbox 360 са направени да работят при пълно 5.1, по-голямата част от слушалки за “кашона” са си най-обикновено стерео :(
Razer Chimaera смята да промени тази “порочна практика” значително, подобрявайки цялостното ви Xbox изживяване.

Друг интересен момент е, че слушалките са оборудвани с “Daisy-Chain Cable System”, която позволява включването на множество хедсети и създаването на “частен комуникационен канал” за ингейм разговори, паралелно със стандартния. Разбира се, имаме хай енд микрофон от Razer и дизайн създаден за максимален комфорт при продължително носене, и оптимално изолиране на външните шумове. Очакваната цена в БГ е от порядъка на 210-220 лева.

Rzr_Xbox-Headset_01_WhtBrg

А ако сте PC геймър стигнал до края на този пост, и плашещ се, че Razer са “зарязали” PC геймърите – няма място за “ревност”. Говори се, че през следващите няколко дни любимият ни бранд ще представи PC продукт, който наистина ще избие рибата ;)

  1. Karbon says:

    Интересно ми е дали ще направият и Wii йога килимче за про геймъри :)

  2. lubomir says:

    тези ме разбиха това са яки слушалки

  3. kainy says:

    Усещам, че джойстика ще е ще е пълен хит. Най-вече имайки предвид, че цената на оригиналния в България е около 85лв, и факта, че този джойстик ще е доста по-качествен. Лично нямам търпение да се докопам до него.

Остави коментар

Колко прави 3 + 7?

Please leave these two fields as-is: