Първи впечатления от Razer Imperator

17/12/2009 г. | Автор: Bloody Остави коментар »

razer-imperator-preview


През последните два дни тествам най-новата геймърска мишка на Razer носеща направо нетипичното за компанията име Imperator… изглежда за малко разнообразие геймърите са решили да понаучат латински, тъй като това е латинският еквивалент на английското Emperor. Но стига съм дрънкал глупости за името на новата мишка, това, което е най-интересно при нея е, че тя е изключително ергономична като замисъл. Самата форма е доста удобна, предвидена за ползване с дясна ръка, Razer Imperator наистина сякаш ви залепва в дланта, макар лично тя да не се класира като номер 1 в този аспект в моя личен списък, то тя е доста близо до фаворита ми. Това, което намирам за адски ценно, макар първоначално да ми се струваше, като странна идея, е възможността да регулирате позицията на двата странични бутона Back/Forward, които са предвидени за натискане с палеца. Наистина иновативно и добре работещо решение, което дава възможност за удобно наместване на бутоните, а аз лично с някои мишки имам проблем именно с малки или не добре разположени странични бутони, които пък по навик доста активно ползвам и то не само в игри. Що се отнася до хардуера, то тук няма кой знае какво по-различно от добре изпитания през последните месеци лазерен сензор с резолюция 5600 dpi (използван още и в Mamba и Naga). Както се казва so far, so good… Razer Imperator ми допада до момента и не е показал някакви сериозни недостатъци, а и предвид факта, че се очаква на цена от около 140 лева (значително по-достъпна от Mamba, макар и не безжична) и ще е налична у нас през януари, то определено тя се очертава като интересно решение в по-високия клас геймърска периферия.

 1. uBky says:

  Искам да попитам каква е ралзиката между “Imperator” и “Deathadder” и коя от двата мишока е по добър… :)

 2. Karbon says:

  Еми на първо място, Imperator е предвидена да пасва на два напълно различни захвата (като и при двата страничните бутони да са достъпни). Чисто технически, DeathAdder-а има два бутона по-малко и е инфрачервен сензор на 3500dpi докато Imperator е с лазер на 5600.Също така, Imperator има вградена памет за записване на профили.

  Ценовата разлика ти е 20на лева.

 3. uBky says:

  Добре., каква е разликата в лазерния и инфрачервения кое е по добре защото едни пряител има DeathAdder и казва че е мн доволен от нея… и видях тази Imperator-a и гледам че има разлики и викам да видя коя е по добра от двете :)

 4. Stranger says:

  @uBky инфрачервената е по старата технология… Предполагам сам можеш да си направиш извода какво означава това в случая.

  Както казва Karbon-а по-горе, едната мишка е 3500dpi а другата 5600dpi. А нали знаеш какво е казал мечо Пух – колкото повече толкова повече ;)

 5. Karbon says:

  Абе, не е баш така. инфрачервеният сензор в DeathAdder е напълно актуален към момента. По-скоро като по-съществени (малко силно казано) разлики можем да определим това, какъв тип пад ще ти трябва. Лазера по принцип има по-малко проблем с различни повърхности, с изключение на някои видове текстилни падове или по-“абразивни” твърди падове, докато инфрачервеният сензор оптимално работи най-вече на текстилни падове (Goliathus, QcK, и т.н.)

  Също така, lift off разстоянието – момента в който лазера спира да траква след като повдигнеш мишката за инфрачервените сензори, е по-кратко, което също е преимущество ако играеш с по-ниска чувствителност основно.

 6. Stranger says:

  Е чакай ся. Не съм казал, че DeathAdder-а е лош. Респаунатият модел напро кърти. Просто казвам, че лазера е по нова технология. Но да, прав си че ако човека играе с ниска чувствителност, DA-то има известни преимущества спрямо новия дзвер :P

 7. ljubo87bg says:

  Ако нямах нужда от безжичност на мишката и респективно не си бях взел вече Мамба-та тази мишка задължително щях да си я взема :)

 8. Георги says:

  От два дни и се радвам,след изключване на компютъра скрола и логото продължаваха да светят(това ме подразни).Прочетох в нета,и прверих при завъртане на скрола всичко изгасва.(интерсно хрумване)Всичко е ок.(ОС уин 7/64)

Остави коментар

Колко прави 2 + 14?

Please leave these two fields as-is: