Razer пускат собствени механични суичове

06/03/2014 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

Razer обявиха, че пускат собствена серия механични суичове – Razer Green и Razer Orange Switches.

razer-mechanical-switches-main-banner

Както предполагам знаете, механичните суичове са “нещата” под механичните бутони… на механичните клавиатури. Сред геймърите най-популярни са Blue и Brown който принципно са направени основно за писане, но са доста ок и за гейминг и Red и Black суичовете които принципно се водят геймърски, но големия им недостатък е, че са почти неизползваеми за хора които… пишат нещо различно от gl hf и gg. :D

В клавиатурите си до сега, Razer използват Cherry MX Blue и Cherry MX Brown. Сините суичове са във всичките им механични продукти, с изключения на “Stealth” изданията, където се използват Brown версията която е доста по тиха от синята.

Новите суичове дело на Razer са:

• Razer Green Switches – това са новите суичове които трябва да заместят Cherry MX Blue-тата в продуктите на Razer.

Razer Green Switches

Както виждате бутоните отново изискват 50g сила на натиск, но натискането се отчита на 1.9 мм спрямо стандартните 2.2. Освен това Razer твърдят, че новите им суичове могат да издържат до 60 милиона натискания, срещу 20 милиона при стандартните бутони. Разбира се копчетата ще продължават да издават така любимия ми тракащ звук при натискане.

Само за протокола, когато навремето Razer пуснаха Razer Blackwidow серията се твърдеше, че сиучовете в тези им клавиатури са с живот от 50 милиона натискания, а отчитането ставаше на 2 мм.

В скоро време можем да очакваме Razer Green суичовете да се появят в клавиатурите Razer BlackWidow Ultimate, Razer BlackWidow и Razer BlackWidow Tournament Edition.

Между другото, въпреки че на пръв поглед човек може и да се заблуди, изглежда, че Razer Green Switches нямат нищо общо с Cherry MX Green суичовете защото въпросните изискват 80g сила на натиск.

• Razer Orange Switches – оранжевите са Razer-ския еквивалент на Brown моделите.

Razer Orange Switch

Въпросните би трябвало да са толкова безшумни колкото стандартните кафяви като натискането се отчита при 1.9 мм, а силата на натиск необходима за задвижване е 45 грама. Живота е 60 милиона натискания.

Оранжевите суичове трябва да се появят в Razer BlackWidow Ultimate Stealth, Razer BlackWidow Stealth и Razer BlackWidow Tournament Stealth Edition клавиатурите.

Ето видеото в което нещата са обяснени в детайли:

Още информация в razerzone.com/razer-mechanical-switches.

За сега нямам информация кога моделите с нови сиуйчове ще са налични в България, но веднага щом разбера ще публикувам допълнителна информация тук.

UPDATE: Клавиатурите с Razer Green суичове идват в България през април и вече са налични за предварителна поръчка – клик.

Остави коментар

Колко прави 6 + 4?

Please leave these two fields as-is: