Razer Nabu [CES]

07/01/2014 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

Ясно е, че в последно време Razer се опитват да разширят пазара си, предлагайки малко по лайфстайл продукти (Razer Adaro серията) но наистина не очаквах такъв продукт от тях. Дами и господа, по време на CES Razer обявиха Razer Nabu!

razer-nabu-main-banner

Мхм, Razer правят smart wristband. За хората които не са запознати с този тип продукти – това е гривна която траква различни статистики свързани с вас (колко се движите, колко спите и т.н.) Някой от популярните модели на пазара са fitbit, jawbone up и Nike Fuel.

За разлика от изброените модели обаче, Razer Nabu комбинира това което smart wristband-овете правят, с част от функционалностите на smart watch-овете (от типа на Pebble).

От към “data тракинг” Razer Nabu прави всичко което може да очаквате от подобно устройство – засича тренировките ви, отчита колко време спите и локацията на която се намирате. Освен това обаче, гривната разполага с 2 OLED екрана. Първия (от външната страна на гривната) се нарича Public Icon Screen и показва нотификации посредством 32 x 32 pixel-овото си екранче. Вътрешния дисплей (128 x 32 pixel) показва значително по детайлна информация и може да визуализира съобщения, мейли и т.н. Освен това благодарение на вградения акселерометър Razer Nabu поддържа команди с жестове – например можете да тръснете китката си за да махнете дадено съобщение. Също така ще има опция да обменяте информация с други хора с Nabu-та като си стиснете ръцете и т.н.

Като технология – закачането към телефона ви става посредством Bluetooth 4.0 LE (Low Energy) като се поддържат и андройд и iOS устройства. Гривната разполага с акселерометър, висотометър (или както се пише това на БГ) и моторче за вибрация.

Ето видеото:

На сайта са показани 4 разцветки, а в инфото пише, че гривната ще се предлага в два размера.
nabu-colors-large

Разбира се на първо време, Razer биха искали да зарибят дивелъпърите, защото интересните апликации със сигурност могат да направят подобен продукт още по апетитен за крайния потребители, съответно към този момент гривната е достъпна само за дивелъпъри които евентуално биха могли да си я поръчат срещу $49. Няма яснота колко ще струва потребителската версия и кога въпросната ще бъде налична…

Още по темата в официалния сайт – razerzone.com/nabu/

Аз отново ще кажа, че съм изненадан, че Razer предлагат такъв продукт, но от друга страна съм доста радостен, че го правят защото означава, че рано или късно… ще си взема. :D Принципно по едно време твърдо бях решил, че искам jawbone up, но от друга страна искам и Pebble. Сега просто ще си закупя (като го пуснат) един Razer Нуби Nabu.

Остави коментар

Колко прави 13 + 13?

Please leave these two fields as-is: