Razer Nostromo

18/11/2010 г. | Автор: Strangera Остави коментар »

От няколко месеца знаех, че Razer готвят продължение на култовият Belkin n52te Speedpad. Днешното “обявление” обаче, ме остави леко озадачен…. Но да карам по ред.

Razer обявиха Razer Nostromo – новата версия на доброто старо n52te. Аз съм доста голям фен на въпросното устройство, а мислите ми за него могат да бъдат прочетени тук – Belkin n52te Speedpad ревю и тук – Logitech G13 vs. Belkin n52te.

Временното ми втрещяване обаче дойде от факта, че Razer Nostromo изглежда по… ъммм идентичен начин, с n52te, като единствената разлика която се вижда на пръв поглед е логото на Razer на поставката за длан. :D

Razer-Nostromo

За да разбера какво е различно, трябваше да задълбая в прес релийза… :D
1. Razer Nostromo ще ползва нов чипсет и софтуеър. В следствие на това –>
2. Вече ще можем да програмираме макрота с неограничена дължина;
3. Razer Nostromo вече поддържа 8 различни лейаута на бутоните (преди бяха само 3);
4. Ще можем да запаметяваме до 20 профила, срещу 10 в оригиналното N52te \а аз винаги съм си мислел, че оригинала поддържа неограничен брой профили *засрамен*\;
5. Гумения кабел е заменен с кабел с текстилна оплетка;
6. Споменава се любимата ми думичка “Hyperesponse” бутони. :)

И до там…

та всичко това по-горе е повече от чудесно, и ако до сега не сте имали n52te а играете FPS-и и MMO-та, това е устройство което най-вероятно ще ви допадне доста. Ако като мен обаче, сте от “старата школа ползваща оригинала” няма как да не си зададете въпроса, защо Razer не са направили някой нужни подобрения и в дизайна а са пипали само… софта. Да, формата на първоизточника е доста добра, но копчето което трябва да наподобява спейс бар например, изглежда все така неудобно. Искрено се надявам обаче, че Razer са пипнали самите бутони и въпросните са претърпели известни модификации.

Естествено гарантирам, че след като се докопам до Razer Nostromo ще публикувам подробно сравнение между него и n52te, а до тогава… снимки:

RzrNostromo_01 RzrNostromo_02 RzrNostromo_03 RzrNostromo_04

 1. Gregory says:

  Интересно, дали Асбис ще успеят да ни доставят удоволствието да си доберем ръчичките до Nostromo и/или Black Widow преди Коледа? Иначе досега бяха on the fence за n52te, Nostromo май ме доубеди (+твоето ревю) :P

 2. Strangera says:

  Eми стискаме палци да успеят ;)

 3. Dobermann says:

  Интересно ми е как нормален човек би използвал повече от 3 шифт режима, а пък да не говорим за 8…
  Така или иначе имам най-старото издание, което е изцяло на Белкин. Чакам да се счупи, та да си взема по нова версия, но гадинката се оказа доста жилава и си работи със страшна сила…. :)

 4. Karbon says:

  За Ностромото преди Коледа няма шанс – тази седмица го обявиха все пак.

  @Dobermann: То няма кой знае какво да му се счупи, Стефо.

 5. Gregory says:

  @Karbon, “Grab it from the store now and it will ship on the 29th”, т.е. даже и да се забави малко, идеята на Razer явно е по празниците да имат поне 3 нови продукта. Според мен проблемът е в каналите за доставка да нашата страница и че може да се зарадваме на тези неща чак около Нова година. Въпреки че Оrca дойдоха pretty darn fast.

 6. Karbon says:

  Мм, при всеки продукт на Razer, първата доставка приоритетно се пуска през техния магазин, така че не е учудващо.
  Също така по празниците ще имат не 3, а 9 нови продукта. Дори и без Ностромото.

Остави коментар

Колко прави 3 + 9?

Please leave these two fields as-is: