Архив за January, 2010

Modreactor с ревю на Razer Megasoma…

29/01/2010 г.

Ето и мислите на HaSLeS на тема ултра гъзарският пад на Razer – Razer Megasoma.
Между другото, без никаква ирония младежите са разгадали как да накарат пада да свети (нещо което аз така и не успях) :D така, че ревюто си заслужава дори само заради този маловажен факт.

Razer-megasoma-in-the-dark

Към пълното ревю на Razer Megasoma [modreactor.com]

Razer Vespula

27/01/2010 г.

Днес Razer обявиха дългоочакваният наследник на класическият мауспад Razer eXactMat – Razer Vespula. Естествено веднага след като името беше обявено, започна чудене какво имат предвид този път, а сърча по темата води до тази страница в wikipedia. :P

Но да оставим ентомологията на страна, и да се вгледаме в параметрите на новият мауспада. Теоретично Vespula е наследник на класическият Razer eXactMat, но интересното е, че на външен вид пада прилича по-скоро на модифицирана (киборгизирана) версия на Razer Destructor.

Razer-Vespula_Ctrl

Подобно на eXactMat-а обаче Vespula-та може да се похвали с наличието на две различни повърхности – скорост и контрол. Идеята е, че различните жанрове игри изискват различни тактики и за това Vespula предоставя две повърхности – контрол страната на пада е предвиден за малки и прецизни движения с мишката, а скоростната повърхност е идеална за дълги, плъзгащи движения :)

Razer-Vespula_Spd

Другият голям плюс е факта, че Razer Vespula е направен от материали които са изключително трудни за износване и правят пада почти безсмъртен :P
Също така повърхността може да бъде използвана за самозащита и рязане на хляб (но това не сте го прочели при нас).

За финал, Razer Vespula е оборудван с подложка за китката ви, която е пълна с гел които се “настройва” по формата и позицията на ръката ви.

Повече информация за продукта – веднага щом се докопаме до него, което (ако планетите се наредят в правилна последователност) може да се случи някъде към края на март. Очакваната цена в България е около 70 лева.

Razer-Vespula_SpdCloseUp

Още информация на razerzone.com

PC World и 3dzone за Razer Imperator

26/01/2010 г.

– Притежавам неизброими територии, управлявам купища колонии, изтребил съм безчет противници. Молили са ме за милост, за помощ, за съвет. Моята дума не е просто закон, тя е постулат на най-висш разум. Богове, нима не съм благословения господар на света?! Нима някой би посмял да оспорва изконното ми право да господствам? Нима би се осмелил да си го помисли дори, съветник?

– Ваше кралско гризачество… новият цар Плъх…

– КаквооО?!

721_razermouse_2

Мислите ли си, че сте достойни да застанете в присъствието на Императора? Погледнете ревютата на PC World и 3dzone и преценете сами ;)